Kathrinea Living

Maktmissbruk och kvinnoförtryck ledde mig hit 👩🏼‍🎓📖

Jag har ju skrivit en del om mitt studentliv eftersom det är en stor del av min vardag och jag har fått några frågor om vilken utbildning det är jag går. Tidigare studerade jag juridik men jag började känna mer och mer att denna utbildning inte riktigt passade mig, både när det gällde mina personliga värderingar men även när det kom till stressaspekten. Jag kände att utbildningen tog för mycket tid ifrån mitt familjeliv och för mig är det en självklarhet att min familj alltid är min högsta prioritering. Så är det inte för alla och det är helt okej. Alla är olika.

Nu har jag istället valt att gå socionomprogrammet vid Lunds universitet, vilket jag känner passar både mig och mitt familjeliv mycket bättre. Nu under höstterminen så har jag dock haft lite extra mycket att göra eftersom jag läst både hela termin 2 och även stora delar av termin 1 parallellt, men det har faktiskt ändå känts helt okej rent stressmässigt. Det är en utbildning som är väldigt intressant och jag känner mig verkligen engagerad i det jag läser och lär mig. Och för alla (inklusive mig själv) som är intresserade av  personligutveckling och liknande, så går detta verkligen hand i hand med utbildningen eftersom det ingår att man även reflekterar en hel del över sig själv och sina egna tankar, värderingar och eventuella fördomar i olika situationer. Sedan har jag ju en hel del personlig erfarenhet av socialtjänsten i olika former också, och jag har själv upplevt skrämmande brister i deras yrkes- och maktutövning. Och av den anledningen så känner jag också en väldigt stark passion att lära mig mer och sedan kunna göra något åt detta maktmissbruk som stora delar av socialtjänsten tyvärr utövar. Min C-uppsats kommer på tal om detta inrikta sig på socialtjänstens subtila kvinnoförtryck i samband med familjerättsutredningar. Sen måste jag ju bara tillägga att jag givetvis också träffat många socionomer som är helt underbara och som gör ett alldeles fantastiskt och inspirerande jobb, allt är inte svart eller vitt 🙃

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ullie

  har haft två nästan lika dan kanin en graå han hette micke o vva som en liten hund så duktig gick in i buren för att kissa sen ut igen o la sej i t hörne på mattan alltid samma ha ha

 2. Hannas krypin

  Vad bra att du hittat en utbildning som du känner att du verkligen hittat rätt med. Men det låter verkligen intensivt att läsa två terminer samtidigt. Så spännande att du ska skriva om kvinnoförtryck vid familjerättsutredningar. Det låter verkligen som ett spännande tema. Man hör ju tyvärr ofta om kvinnor som blir illa behandlade. Jag tror dock precis som du att det inte är svart eller vitt.

 3. Amanda

  Vad kul att få veta vad du pluggar till och vad du kan jobba med sen. Tycker själv det yrket låter så himla intressant. Det går mycket bättre att plugga när man är intresserad av det. 🙂

 4. Yela

  Socionom är faktiskt den utbildningen jag också känner att jag dras mot, ska plugga upp betyg nu och hoppas på att kunna plugga vidare till det sen ☺️ Verkligen skönt när man känner att man hittat rätt, önskar dig lycka till med studierna!

 5. Bylisa

  Det är en bra utbildning, är själv socionom 😊 Så kul också att man kan lägga till och bredda sin kompetens hela tiden och kan arbeta med så mycket olika 🙂

 6. Bylisa

  Det är en bra utbildning, är själv socionom 😊 Så kul också att man kan lägga till och bredda sin kompetens hela tiden och kan arbeta med så mycket olika 🙂

 7. Sanna

  Vad härligt att du känner att du har hittat rätt utbildning för dig! Tycker att din C-uppsats låter som det är ett jätte viktigt och bra ämne. Heja dig!

 8. Elin

  Man ska ju både tycka att det man pluggar är intressant o roligt annars går det inte pga det
  O sen om man har familj så kan jag tänka mig att det kan va svårt att plugg kan va svårt att prioritera. Hoppas tentan går bra

 9. Pärla

  Förstår att du vill ha tid till familjen förutom studierna. Kul att du hittat någonting som du känner passar dig. Jag tycker verkligen du har en spännande och viktig vinkel när du kommer in såhär, mer som dig borde utbilda sig inom detta. Hoppas studierna går bra och att du kan komma in med nya ögon när du är klar.

stats